Norgesferien i
Stavanger-regionen

Safari, 2021-versjonen! Foto: Fredrik Ringe/Sabi Omakase
Matfatet Stavanger-regionen

Smaken er delt, men i denne regionen deler vi helst på matgleden. God appetitt!

Én ting er sikkert: Livet er for kort til å spise dårlig! I Stavanger-regionen kan du fråtse i det kritikerroste og koselige, Michelin-måltid, smakfulle munnfuller, komfortmat og steder der nettopp kombinasjonen av mat og opplevelse lager måltid utenom det vanlige. Hvor du skal begynne? Aner ikke. Men det er i hvert fall alltid et nytt sted å oppdage!

Én ting er sikkert: Livet er for kort til å spise dårlig! I Stavanger-regionen kan du fråtse i det kritikerroste og koselige, Michelin-måltid, smakfulle les mer

Én ting er sikkert: Livet er for kort til å spise dårlig! I Stavanger-regionen kan du fråtse i det kritikerroste og koselige, Michelin-måltid, smakfulle munnfuller, komfortmat og steder der nettopp kombinasjonen av mat og opplevelse lager måltid utenom det vanlige. Hvor du skal begynne? Aner ikke. Men det er i hvert fall alltid et nytt sted å oppdage!

slider-img

Nye smaksopplevelser i en klasse for seg. (Foto: Sabi Omakase)

slider-img

Det er lov å bli sulten... Nydelig dandert hos RE-NAA. (Foto: Tommy Ellingsen)

slider-img

RE-NAA er den eneste restauranten i Norge med to Michelin-stjerner. (Foto: Tommy Ellingsen)

slider-img

Sabi Omakase har beholdt sin Michelin-stjerne siden 2017. (Foto: Sabi Omakase)

slider-img

Så enkelt. Så lekkert. (Foto: Sabi Omakase)

slider-img

En ny rett gjøres i stand til en av de ti gjestene det er plass til hos Sabi Omakase. (Foto: Sabi Omakase)

Det beste fra naturen og byen

Ingen skal si at vi sammenligner Stavanger med for eksempel Barcelona. Hadde vi gjort det, kunne vi sagt at en tur til Preikestolen kan være et fullgodt alternativ til den verdensberømte katedralen La Sagrada Familia (som sikkert også har en prekestol?). Vi kunne muligens også lagt til at det kjennes ganske godt å sette seg på en bra restaurant etter å lagt bak seg noen kilometer og en varm dusj, kanskje enda bedre enn etter en lang dag i en varm europeisk storby. Men vi sammenligner jo ikke! Nei, nei. Vi sier bare at høye hæler og hikingsko kan være nettopp den perfekte kombinasjonen du er på jakt etter i år.

Tre Michelin-stjerner i én by

Både restauranter og råvarer i regionen får de beste skussmålene både fra nasjonale matkritikere og Michelin-guiden. I 2016 kunne RE-NAA smykke seg med den første norske stjernen utenfor hovedstaden. Året etter fulgte Sabi Omakase etter med en stjerne, og i 2020 kunne Sven Erik og Torill Renaa og resten av teamet ved restauranten stolt vise frem en stjerne til. I tillegg har også Tango en kvalitetsutmerkelse fra guiden (kalt Michelin-tallerken).

media-img

Sven Erik Renaa med team tilbyr sitt beste i lekre omgivelser på Eilert Smith Hotell i Nordbøgata. (Foto: Tommy Ellingsen)

Mer på matkartet

Måltidsopplevelser er mer enn Michelin-stjerner. Det finnes et rikt utvalg av førsteklasses restauranter i hele regionen, så mange at det skal godt gjøres ikke å finne noe som tiltaler nettopp din smak. Under følger noen eksempler, men vi oppfordrer sterkt til også å bruke egne sanser (pluss din venn Google) for å finne frem til enda flere gode alternativer.

slider-img

På Tango sitter du godt i en lun atmosfære. (Foto: Tango Restaurant)

slider-img

Hos Fish & Cow får du klassiske retter på en ny og frisk måte. (Foto: Fish & Cow)

slider-img

Lunsj eller middag? Begge deler går an hos Fish & Cow i Torgterrassen. (Foto: Fish & Cow)

slider-img

Mer enn fisk og ku! (Foto: Fish & Cow)

slider-img

Hos Fisketorget i Stavanger er det innholdet i disken som bestemmer hva som står på menyen. (Foto: Fisketorget)

slider-img

Enkelt, ferskt og helt fantastisk lekkert. (Foto: Fisketorget)

slider-img

En ekte sommerklassiker hos Fisketorget i Stavanger. (Foto: Fisketorget)

slider-img

Hos Tango kan du trygt stole på fagfolkene - og nyte hver eneste overraskelse som blir servert. (Foto: Tango Restaurant)

slider-img

Både meny og vinkart oppdateres kontinuerlig hos Tango. (Foto: Tango Restaurant)

slider-img

Tango deler lokaler med Fish & Cow i Torgterrassen, midt i Stavanger sentrum. (Foto: Tango Restaurant)

slider-img

Hos Tango er det alltid fokus på lokale råvarer i sesong. (Foto: Tango Restaurant)

Restauranter i Stavanger og Sandnes:

Nyt ferske fiskemåltid på Fisketorget, eller italienske fristelser hos Olivia på den andre siden av gaten. Skinner solen, kan du nyte den og et godt måltid på bryggen hos Bølgen & Moi. Matkontoret holder til i et sjøhus fra 1770, mens Ostehuset er et mathus med noe for enhver smak i østre bydel. Grillrestauranten FireLake og brasseriet Fish & Cow har kjente kokker på kjøkkenet, mens Spiseriet i Stavanger konserthus sikkert har kjendiser rundt bordene rett som det er. Sabi Sushi er Sabi Omakase sin uformelle lillesøster. Kitchen & Table satser på Fun Dining, mens Roast i Løkkeveien satser på Josper-grillen. På Fira hjemmerestaurant spiser du i stuen til Ingeborg, mens GamlaVærket holder til i en gammel mursteinsfabrikk. Kronen Gaard Hotel er en favoritt for de mange som både elsker historie – og mat.

Andre på veien:

Jærkokken hjem, eller føl deg som hjemme hos Folvik kafé i sjarmerende Sogndalstrand. Spis godt på stranden hos Sola Strand Hotell eller Strandhuset på Ølberg. Heldigvis Restaurant & bar på Bryne skapte schnitzel-opprør i 1995. Byrkjedalstunet er et perfekt stoppested på vei til Lysebotn eller Sirdal, mens Eigra kjøkken & bar ligger i hjertet av Egersund.