Norgesferien i
Stavanger-regionen

WATERFUL Per KJERSTAD
PREMIERE på "Stavanger hele året"- film var 13. oktober 2020! Film: Aldente/Sola/Moxey.
Stavanger hele året

Nei, du trenger ikke være født i Stavanger-regionen for å kunne sette pris på opplevelser og omgivelser.

Faktisk kan det hende at du elsker vann, vind, vær og væremåte like mye som oss som bor her hele året – uansett når du besøker oss. Under finner du tips til ting du kan gjøre og oppleve i Stavanger-regionen, inkludert restauranter, surfing, golf, friluftsliv, hotell, transport og kultur.

Faktisk kan det hende at du elsker vann, vind, vær og væremåte like mye som oss som bor her hele året – uansett når les mer

Faktisk kan det hende at du elsker vann, vind, vær og væremåte like mye som oss som bor her hele året – uansett når du besøker oss. Under finner du tips til ting du kan gjøre og oppleve i Stavanger-regionen, inkludert restauranter, surfing, golf, friluftsliv, hotell, transport og kultur.

Fjell og friluftsliv: Kort vei fra høye topper til høye hæler

Noe av det beste med regionen er nærheten til et stort spekter av opplevelser. Legg fotturen til Dalsnuten og belønn deg selv med et godt måltid om kvelden. Kombiner urbane dager med en mini-ferie i Sirdal, eller opplev Preikestolen utenfor turistsesongen med guide og to netter på luksuriøse Eilert Smith Hotel.

slider-img

Kort vei fra høye topper til høye hæler og en drink før middag. Eilert Smith Hotel. Foto: Tom Haga

Hotell: Hjemme best, men fantastisk digg med hotell

Bo urbant, ruralt, ved sjøen, bo magisk – eller alt på en gang. Her er sjansen stor for at du utbryter ”Der MÅ du bare bo en gang!” til en venn etter turen. Hva med en helg ved sanddynene på Sola Strand Hotel? Eller en romantisk weekend på Gamlaværket som tidligere var mursteinsfabrikk? Nyoppussede Utstein Kloster Hotell med middag og overnatting i historiske omgivelser anbefales også.

slider-img

Velkommen til middag og overnatting i historiske omgivelser på Utstein Kloster Hotel. Foto: Anne Lise Norheim

Golf: Kort vei til svingende gleder

Visste du at Stavanger-regionen har seks 9-hulls og fire 18-hulls golfbaner? Det er altså gode muligheter for å teste golfformen mens du er her. Du kan blant annet spille golf ved Solastranden, på Jæren, på vei til Preikestolen, prøve fjellgolf i Sirdal eller gå for en hel golfferie.

slider-img

I Stavanger-regionen kan du spille golf hele året! Foto: Sola Strand Hotel

Reis grønt: Sykkel, fjordcruise og elbil

Kom deg rundt, enkelt og miljøvennlig, til lands og til vanns. Sykle Jærruta med eller uten guide, eller lei sykkel når du skal utforske andre steder i området. Seil elektrisk og tilnærmet lydløst innover Lysefjorden med MS Rygerelektra. Eller hva med en dagstur med E-Twizy? Bilen har plass til to personer, og du kan dra direkte fra Clarion Hotel Energy eller Quality Airport Hotel.

slider-img

Jærruta er en sykkeltur fra Sola til Egersund for hele familien. Foto: Aldente

Restaurantopplevelser: Fra streetfood til stjernekokker

Fråts i det kritikerroste og koselige, smakfulle munnfuller, komfortmat og steder der opplevelsen lager måltid utenom det vanlige. En matreise kan for eksempel inkludere tradisjonsmat i Sogndalstrand smaksopplevelser hos Eigra i hjertet av Egersund, mat og utsikt hos Strandhuset på Ølberg, afternoon tea hos Fira eller en kulinarisk Michelin-opplevelse hos RE-NAA eller hos Sabi Omakase. Eller hva med å kjøre matveien? – En rundreise i Rogaland. I ett ord: Nam!

slider-img

Velkommen til en kulinarisk forestilling hos RE-NAA. Foto: RE-NAA

Surfing: Sju mil Jærstrender, hele året!

Speil, speil på veggen der, hvem har de lengste sandstrendene i… Jepp, det er Stavanger-regionen. Og de er like lange og lekre uansett årstid. Boretunet arrangerer surfekurs hele året og bølgeforholdene ut over høsten er kjent for å være upåklagelige.

slider-img

Boretunet ved Borestranden er bygget av surfere, for surfere. Foto: Kristine Tofte.

Kunst og kultur: Løft blikket eller dykk dypere

”Hva er kunst?” Næh, vi skal ikke ta den debatten her heller. Men vi oppfordrer deg til å se deg om når du går på tilslørte stier, i åpne landskap eller i bykjernen. Nuart har satt området på gatekunst-kartet, noe som viser igjen mange steder. Lag din egen lille historiske vandring fra Stavanger konserthus til Gamle Stavanger og videre til Fargegata og Stavanger øst. Husk også å sjekke Hva skjer-kalenderen for en komplett oversikt over utstillinger, teater, show, konserter m.m.

slider-img

Nuart har satt området på gatekunst-kartet. Verket av Pøbel som henger på Bryne er forøvrig ikke laget for Nuart-festivalen, men er høyst aktuelt. Foto: Toril Norheim.